Zapewnienie szkolnego cateringu może przynieść korzyści dla finansów szkoły, a jednocześnie zapewnić lepsze wrażenia uczniom.
Dlaczego szkoła miałaby chcieć mieć do dyspozycji catering?
Z pewnością cała sprawa dożywiania uczniów jest czasochłonna, skomplikowana, obarczona przepisami BHP i po prostu nie warta zachodu, kiedy zrobią to za Ciebie władze lokalne? Prawdopodobnie masz rację, zwłaszcza jeśli władze lokalne nie zapewniają już wysokiej jakości usługi, spełniając tym samym potrzeby wszystkich uczniów za akceptowalną cenę. Jeśli uważasz, że tak jest, zdecydowanie się na https://dietyodbrokula.pl/catering-dla-szkol-i-przedszkoli może przynieść znaczne korzyści w zakresie:
-
oszczędności czasu i kosztów,
-
smaczne jedzenie,
-
wygoda.
Korzystanie z cateringu do dostarczania obiadów w szkole ma wiele zalet. Wszystko to sprawia, że jest to lepsza opcja niż szkolne stołówki. W tym poście omówimy niektóre zalety korzystania z firm cateringowych jako dostawców obiadów szkolnych. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej!
Wspieranie lokalnej gospodarki
Jednym z największych powodów, dla których warto korzystać z usług lokalnych firm cateringowych, jest to, że wspierają lokalną gospodarkę. Małe firmy są podstawą każdej społeczności, a korzystając z nich, inwestujesz w swoją społeczność.
Na przykład małe firmy często odwdzięczają się swoim społecznościom w sposób, w jaki nie robią tego duże korporacje. Mogą sponsorować lokalne drużyny sportowe lub przekazywać darowizny lokalnym organizacjom charytatywnym. Wspierając lokalną firmę, wspierasz także całą swoją społeczność.
To bardziej opłacalne
Wierzcie lub nie, ale korzystanie z usług lokalnych dostawców w zakresie obiadów szkolnych jest w rzeczywistości bardziej opłacalne niż posiadanie szkolnych stołówek. Duzi dostawcy krajowi często muszą pobierać wyższe opłaty za swoje produkty, ponieważ ponoszą wysokie koszty ogólne. Z drugiej strony małe firmy nie mają takich samych kosztów ogólnych.
Poza tym okręgi szkolne zazwyczaj muszą utrzymywać wiele kuchni, co jest nieefektywne, gdy jedna firma cateringowa lub sprzedawca może z łatwością obsługiwać wiele szkół. Zamiast tego bardziej ekonomiczne jest korzystanie z jednej scentralizowanej kuchni, ponieważ wiąże się to z mniejszymi kosztami mediów i robocizny.
Ponadto często zdarza się, że stołówki szkolne mają wysoki wskaźnik rotacji. Dzięki lokalnym dostawcom nie będziesz musiał zajmować się zatrudnianiem i szkoleniem personelu kuchennego.
Ulepszona obsługa klienta
Korzystanie z lokalnych usługodawców sprawia, że zarządzanie szkolnym programem obiadowym jest mniej kłopotliwe, ponieważ obsługa klienta jest lepsza niż w przypadku usługodawcy krajowego.
Po pierwsze, są bardziej skłonni reagować na obawy i skargi klientów. Po drugie, są bardziej zaznajomieni z potrzebami szkoły i uczniów.
Świeższe składniki i zdrowsza żywność
Dostawcy cateringu często oferują szeroką gamę opcji zdrowej żywności, które są bardziej specyficzne dla regionu. Dzięki temu uczniowie, którzy mają dostęp do lokalnych dostawców, mogą jeść zdrowsze posiłki ze świeżych składników. A każdy dyrektor szkoły może odnieść się do tego, jak ważne jest zapewnienie uczniom zdrowych posiłków.